Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Brainsafe: op weg naar een sterke veiligheidscultuur.

Datum: 
donderdag, 4 februari, 2016 - 20:00

 

"Brainsafe: op weg naar een sterke veiligheidscultuur"

Gerry Defoort en Peter Blondeel

Loppem, Zilvervliet

 

Brainsafe is een gedragsmatig geïnspireerde benadering van arbeidsveiligheid.  De technische benadering wordt opzij gezet en de focus wordt gelegd op gedrag.  Om onveilig gedrag te herkaderen naar veilig gedrag wordt een stevige doelzetting vastgelegd.  De pure arbeidscontext wordt verlaten, de mens in zijn geheel wordt bekeken.  Veilige keuzes maak je overal, het is een gewoonte.  Gewoontes vormen uiteindelijke ook de veiligheidscultuur op de werkvloer.

Brainsafe staat voor een coachende aanpak: doelzetting, weerstand, inzichten, opties, persoonlijk ontwikkelingsplan.  In het coachcafé wordt de brainsafe methodiek aangebracht door Gerry Defoort, HR specialist en Peter Blondeel, Preventieadviseur. 

         

 

Gerry Defoort, 43 jaar, is meer dan 15 jaar ervaring op de werkvloer, voornamelijk in de voedingsindustrie.  Gerry is getraind in zowel HR advies als coaching en is bovendien een sterke aanhanger van de Teal Organisatie (zoals omschreven in 'Reinventing organisations' van Frederic Laloux).   Gerry Defoort was samen met Peter Blondeel trainer/facilitator bij Pieters in het kader van Brainsafe. 

Peter Blondeel, 53 jaar is HSE Manager bij Vandemoortele Izegem. Ondertussen al 20 jaar interne preventie adviseur en milieu coördinator. De ervaring leert dat, om op een duurzame wijze een functioneel veiligheidsbeleid te kunnen opbouwen de medewerker de onmisbare schakel is. Peter is twee jaar intensief bezig geweest als Brainsafe trainer en ook in zijn huidige job past hij veel daarvan toe. Peter heeft meerdere opleidingen gevolgd rond motivatie tot veilig gedrag. 

  • Datum: donderdag 4  februari 2016
  • Plaats: Zilvervliet Loppem (Autobaan 6, 8210 Loppem nabij Brugge)