Provocatief Coachen

Datum: 
donderdag, 3 maart, 2016 - 20:00

 

 

“ Wil je de ezel vooruit laten lopen,  trek dan aan zijn staart ”

en meer provocatieve interventies die jouw coachee in beweging brengen

Tim Vanmarcke

Parkoffice, Kortrijk 

 

Provocatief coachen gaat uit van andere principes dan de gebruikelijke coaching. Als de traditionele coach qua archetype de oude wijze man/vrouw is, dan is de provocatieve coach de nar.

Belangrijk is dat de provocatieve coach een basishouding van positieve acceptatie en waardering voor de persoon die voor hem zit. Maar binnen dat kader daagt hij deze uit door de zwakke punten tot in het belachelijke uit te vergroten, door absurde verklaringen en onhaalbare oplossingen aan te dragen, door allerlei ongunstige stereotypen en vooroordelen te gebruiken, door het non-verbale gedrag van de cliënt op clowneske wijze te spiegelen, door de structuur volledig uit het oog te verliezen, door in te gaan op de onderwerpen die de cliënt wil vermijden, door de draad kwijt te raken, door af te dwalen, en nog veel meer.

Tijdens deze workshop voor het Coach Café West-Vlaanderen gaat Tim in op de basisprincipes van provocatief coachen. Tim laat de deelnemers ook aan de slag gaan met enkele oefeningen om te ervaren of provocatief coachen iets voor jou kan zijn. Misschien kan je na deze workshop al onmiddellijk wat elementen uit het provocatief coachen toevoegen aan je huidige manier van werken als coach!

 

 

 

 

Tim Vanmarcke (º1979) uit Kortrijk heeft als basisopleiding licentiaat lichamelijke opvoeding en gaf 10 jaar les aan toekomstige leraren lager onderwijs. Hij volgde heel wat bijscholingen in sportpsychologie, relaxatietechnieken, mindfulness, bio-energetica, geweldloze communicatie, EFT, familie-opstellingen... en provocatief coachen bij het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen. Nu werkt hij als provocatieve coach, vooral met ondernemers en topsporters, en doceert hij vitaliteit en coaching aan de opleiding wellbeing-en vitaliteitsmanagement van hogeschool VIVES. www.timetoswitch.eu

 

  • Datum: donderdag 3 maart 2016
  • Plaats: Parkoffice Kortrijk (Doorniksestraat 63 (nabij de Vlasmarkt), Kortrijk)